Toți ne dorim să fim fericiți, împliniți, iubiți de cei din jur și binecuvântați de Dumnezeu. Prin nașterea din nou, Dumnezeu a pus în noi tot ce avem nevoie ca să putem avea toate cele menționate anterior. Poate că vă întrebați la ce mă refer. Când L-am rugat pe Isus să vină în inima noastră și să fie Domnul nostru, Duhul Sfânt a intrat în duhul nostru și a venit cu tot caracterul Lui Dumnezeu, care este roada Lui.
- Galateni 5:22-23 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Nu-i așa că nu putem excela în toate aceste trăsături de caracter prin forțele noastre proprii? De ce? Tocmai pentru că firea umană este caracterizată de opusul acestora. Biblia ne îndeamnă să umblăm conduși de Duhul Sfânt, pentru că doar așa putem dezvolta în noi caracterul Domnului nostru și ne putem debarasa de caracterul firesc cu care ne-am născut sau pe care ni l-am format trăind în această lume.
- Galateni 5:16-18 Zic dar: umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti. Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul, împotriva firii pământeşti; sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi. Dacă sunteţi călăuziţi de Duhul, nu sunteţi sub Lege.
Nu este suficient să ne naștem din nou ca să ajungem să urmăm conducerea Duhului Sfânt. Este un proces în care trebuie să ne facem partea, să dorim să auzim ce are Duhul Sfânt să ne spună și să facem ce ne spune. El este martorul interior al inimii, care se bucură când alegem corect și se întristează când alegem greșit. Dacă ne luăm timp să ne analizăm comportamentul și emoțiile, remarcăm că Duhul Sfânt a fost totdeauna cu noi și ne-a condus de multe ori, chiar dacă nu ne-am dat seama. Cu siguranță v-ați spus de multe ori ceva de genul: „Știam eu că nu e bine să fac asta, că o să mă coste!” sau :„ Știam că o să se întâmple așa! Mai bine ascultam de primul gând.” Astfel de experiențe confirmă că Duhul Domnului ne-a avertizat punând gândul Lui în duhul nostru, dar noi l-am ignorat crezând că e doar mintea noastră. Pe măsură ce acordăm mai multă atenție gândurilor, analizându-le pe baza Scripturii, vom putea discerne tot mai bine sursa lor. Gândurile care vin din mintea noastră sunt bazate pe experiențe anterioare, pe ceea ce am învățat sau ni s-a întâmplat deja și pe ceea ce ne dorim sau de ce ne temem. Gândurile care vin de la diavol în mintea noastră sunt cele contrare Scripturii, chiar dacă pot conține o parte de adevăr, sau Cuvântul Lui Dumnezeu, dar răstălmăcit. Dușmanul ne îndeamnă să facem răul, ne condamnă și pentru păcatele de care ne-am cerut sincer iertare. De asemenea ne induce frică, teroare și emoții negative. Diavolul este sursa răului, a minciunii și distrugerii. Pe când gândurile care vin de la Duhul Sfânt sunt cele care confirmă Scriptura, ne induc emoțiile pozitive și caracterul roadei Sale, ne învață ce este cel mai bine pentru noi, ne revelează adevărul Lui Dumnezeu și ne convinge când păcătuim, continuând să ne dea neliniște până când ne cerem iertare.
Cu cât reușim să ascultăm mai mult de șoapta Duhului Sfânt și ne oprim când ne avertizează că suntem pe cale să ne enervăm, să gândim, să spunem sau să facem ce vom regreta ulterior, rugându-L să ne ajute să ne calmăm și să facem voia Domnului, vom permite tot mai mult roadei Duhului Sfânt să se manifeste în noi și să devină caracterul nostru. Doar așa putem trăi pe placul Domnului și putem iubi cum vrea El. Iubirea aproapelui este o alegere care ne face mult mai fericiți. Când alegem să îi tratăm bine pe ceilalți și să facem pentru ei ceea ce ne-am dori să facă alții pentru noi, ne scutim de foarte multe probleme, suferințe și tristeți. Ca urmare vom putea fi mai bucuroși, vom zâmbi mai mult, vom face voia Domnului, vom fi mai iubiți de cei din jur și mai fericiți.
DEX explică „fericirea” ca fiind „stare de mulțumire sufletească intensă și deplină”. Ce ne poate da mai multă mulțumire sufletească decât umplerea cu Duhul Sfânt, care este Dumnezeu Însuși, autorul fericirii? Credeți că Isus ne-a spus că a venit pentru ca noi, oile Lui să avem viață din belșug (Ioan 10:10), fără să fi pregătit mijloacele necesare ca s-o putem avea? Nici un termen din Biblie nu este scris, doar ca figură de stil. Dumnezeu nu face risipă de cuvinte, nici nu are scopul să ne amăgească. El este sfânt, drept, corect și împlinește ceea ce promite. Dicționarul explicativ definește cuvântul „belșug”, ca fiind „cantitate mare de bunuri materiale care depășește ceea ce e necesar; abundență; prisos, îmbelșugare, bogăție”. Deci prin ceea ce a facut Isus Cristos pentru noi la cruce, putem avea o viață îmbelșugată, avem toate nevoile împlinite și chiar mai mult decât avem nevoie, ca să-i putem binecuvânta și pe alții. În economia Lui Dumnezeu, primim mai mult dacă dăruim mai mult. Dacă Îi dăm Domnului zeciuiala din venit și ascultăm de Duhul Sfânt când ne spune să dăruim celor în nevoie, Tatăl ceresc ne binecuvântează și se va îngriji de nevoile noastre.
- Galateni 5:24-26 Cei ce sunt ai lui Cristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei. Dacă trăim prin Duhul, să şi umblăm prin Duhul. Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărâtându-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii.
Cum ne putem răstigni firea pământească și toate poftele ei? Știm că ce este viu, va muri dacă nu este hrănit și hidratat. Nu ne putem „omorî” firea o dată și gata, pentru că trebuie să trăim în acest trup de carne până ne va lua Domnul de pe acest Pământ. Și atunci ce este de făcut? Isus a spus că trebuie să renunțăm la conducerea sinelui și să ne luăm crucea zilnic, ca să-L putem urma (Luca 9:23). Când ne luăm crucea, recunoaștem că sinele merită să moară și suntem de acord că nu ne mai poate conduce. Viața de creștin este un lung șir de decizii puse în aplicare, zilnic. Nivelul fericirii depinde de cât de constanți suntem în a face alegerile corecte și cât de repede ne cerem sincer iertare când greșim. Nu ne hrănim natura firească, atunci când nu-i facem poftele păcătoase și nu reacționăm cum ne îndeamnă s-o facem. Noi nu mai suntem sub domnia legii, păcatul nu ne mai conduce deci nu mai trebuie să ascultăm de poftele firii. Dumnezeu ne-a echipat deja cu tot ce avem nevoie ca să putem împlini tot ceea ce ne cere să facem! Aleluia!
Putem deschide larg poarta fericirii, dacă înțelegem că împlinirea poftelor firii ne poate oferi doar o pseudo-fericire de moment, care ne costă scump după, în schimb viața trăită pe placul Domnului, împlinind voia Lui ne dă adevărata fericire de durată.
Dar pentru ca poarta fericirii să rămână deschisă, este important să înțelegem că depinde de noi „să ne gândim la lucrurile de sus nu la cele de pe Pământ” (Coloseni 3:2). Ca să avem perspectiva corectă asupra vieții și a tot ce ni se întâmplă, trebuie să analizăm totul prin prisma Cuvântului Lui Dumnezeu. Vom fi mult mai fericiți dacă avem mentalitatea corectă și ne amintim zilnic, că Dumnezeu ne iubește și cu siguranță nu ni se va întâmpla nimic rău, care să nu poată fi rezolvat cu ajutorul Lui. Scopul Domnului este să trecem testele cu bine, să învingem adversitățile vieții și atacurile celui rău, iar la final să ne petrecem veșnicia cu El.
Persoanele pesimiste văd întotdeauna jumătatea goală a paharului și se îngrijorează de ceea ce lipsește, fără să se poată bucura că paharul nu e gol, mai au o jumătate. Optimiștii, nici nu remarcă că nu mai au jumătate din ce au avut, dimpotrivă se bucură de cât mai au și nu-și fac griji că nu vor avea destul. Înainte să mă întorc la Domnul, pot spune că eram pesimistă și găseam foarte ușor motive de îngrijorare. Dar slavă Domnului că El m-a schimbat. Este adevărat că încă mai trebuie să lupt ca să nu cad în capcana vechiului mod de a aborda greutățile, dar cu cât îmi amintesc mai repede cât de mult mă iubește Domnul, că niciodată nu mă lasă și nu mă părăsește, că nimic nu este imposibil pentru El și că orice vine în calea mea, Domnul va folosi spre binele meu, pe termen lung, bucuria revine și-mi pot păstra pacea în mijlocul furtunii. Domnul nu ne lasă nicio clipă singuri, El este în noi permanent și nu o va face nici de acum înainte, dacă vrem să fim ai Lui.
- Romani 5:17 Dacă deci, prin greşeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii vor domni în viaţă prin Acel Unul singur, care este Isus Cristos!)
Prin nașterea trupească, am moștenit natura muritoare a lui Adam, dar prin nașterea din nou, din sămânța nepieritoare a Duhului Sfânt, am primit nemurirea și viața veșnică. Dar, ca să putem domni în viață, să fim fericiți și să beneficiem de tot ce are Tatăl ceresc mai bun pentru noi, este nevoie să primim „în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii” Lui Isus Cristos! Dacă primim doar parțial harul Domnului și neprihănirea Lui, ambele fiind total nemeritate, vom putea fi mântuiți, dar nu putem domni în viață și nici nu beneficiem de toate binecuvântările pregătite pentru noi. Fericirea este urmarea unei mulțumiri interioare intense și depline și nu poate fi atinsă dacă ne bazăm pe performanțele proprii și nici prin ceea ce facem noi înșine. Doar după ce primim cadoul nemeritat al mântuirii și devenim curați, acceptând neprihănirea Lui Cristos, vom putea să respingem condamnările și minciunile diavolului, care caută permanent să ne fure fericirea și să ne distrugă. Doar dacă cunoaștem adevărul Scripturii și al identității pe care o avem în Isus, putem fi liberi și să avem fericire de durată!
- 1 Corinteni 2:12-13 Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său. Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.
Duhul Sfânt ne introduce în tainele Lui Dumnezeu. Doar cu ajutorul Lui putem înțelege sensul Bibliei, care este diferit și de multe ori opus gândirii umane. Omul firesc, care nu este născut din nou nu poate înțelege ce are de spus Duhul Sfânt și nici nu se poate supune voii lui Dumnezeu. Ce har minunat am primit să ni se facă recunoscut Fiul Lui Dumnezeu și prin El să fim înfiați în familia cerească, să devenim copiii Lui Dumnezeu și să fim moștenitori împreună cu Cel care a murit în locul nostru pentru păcatele noastre! Aleluia! Ce fericire mai mare poate fi decât să fim copiii Lui Dumnezeu nu doar cât trăim în acest trup ci pentru toată veșnicia!!!
Un alt adevăr minunat despre nașterea din nou, este că în duh suntem perfecți și avem nu doar caracterul ci și mintea Lui Cristos (1 Corinteni 2:16), adică totalitatea gândurilor Lui, ceea ce înseamnă că pe măsură ce creștem spiritual putem ajunge să gândim tot mai asemeni Lui Isus. Când petrecem timp în prezența Domnului în laudă și închinare, conversăm cu El în rugăciune, studiem și medităm la Cuvântul Lui, avem părtășia intimă pe care Domnul și-o dorește cu fiecare dintre noi. Cu cât vom petrece mai mult timp de calitate cu Isus, caracterul Lui va înlocui tot mai mult caracterul nostru. Dragostea va lua locul indiferenței și a urii; bucuria va fi tot mai prezentă, iar nefericirea și tristețea vor deveni tot mai rare; liniștea și pacea vor înlocui îngrijorarea, agitația și neliniștea; bunătatea și îngăduința vor lua locul răutății și a intoleranței; vom deveni mai răbdători și mai înțelegători și ne va fi mai ușor să ne înfrânăm poftele firești. Vom deveni o companie mult mai plăcută pentru cei din jur vom lua decizii mult mai bune și vom putea fi tot mai fericiți.
- Psalmii 4:8 Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.
De asemenea, liniștea și pacea care vin din încrederea în purtarea de grijă a Domnului, ne deschid porțile fericirii. Sute de versete ne arată acest adevăr de-a lungul Scripturii. Credința fermă că Domnul nu ne lasă, va fi răsplătită. „Iehova Ire” este cu adevărat Dumnezeul care poartă de grijă și nu-și părăsește copiii nicio secundă! El ne scoate din orice situație limită și chiar dacă se închide o ușă, El deschide o fereastră, iar dacă ne păstrăm inima curată și încrederea neclintită în El în perioada de testare sau tranziție, va deschide o altă ușă mai potrivită pentru noi, decât cea care s-a închis. Ceea ce ni se pare un eșec, poate deveni punctul de pornire spre adevăratul succes, iar ceea ce ne face să suferim, poate fi unealta care formează în noi caracterul și integritatea de care avem nevoie ca să împlinim chemarea pe care Domnul o are peste viața noastră. Prin orice am trece, putem fi siguri că atâta timp cât Îl urmăm pe Isus, toate lucrurile și circumstanțele lucrează împreună spre binele nostru (Romani 8:28)
- Proverbele 15:15 Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.
- Coloseni 3:16 Cuvântul lui Cristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră.
Doar o inimă mulțumitoare poate fi plină de bucurie și să guste fericirea. Cel care este totdeauna nemulțumit, nu are nici o zi bună, nici nu cunoaște fericirea. Când Isus umple întreaga noastră ființă, înseamnă că i-am predat Lui tot și aceasta este cea mai înțeleaptă alegere a oricărui om. Dacă suntem plini de Isus, suntem plini și de Cuvântul Lui Dumnezeu și pentru că „din prisosul inimii vorbește gura”(Luca 6:45), vom vorbi potrivit Scripturii și vom avea o inimă mulțumitoare plină de laudă la adresa Domnului.
Cuvântul evreiesc tradus de Cornilescu prin „fericire” este „towb” și în acest verset este folosit ca substantiv cu sensul de „bunăstare, prosperitate, fericire”
- Psalmii 23:6 Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele şi voi locui în Casa Domnului până la sfârşitul zilelor mele.
David a înțeles că adevărata fericire vine doar din încrederea deplină în Domnul și este direct dependentă de nivelul relației cu El. David nu spune că va merge săptămânal la Casa Domnului, ci că va locui acolo unde este prezența Lui, cât va trăi. Vom avea o viață fericită dacă trăim în prezența Domnului, nu dacă vom vizita doar din când în când locul unde este El. Spre deosebire de David, avem privilegiul de a putea fi umpluți de Duhul Sfânt, oriunde am fi. Relația pe care Domnul o dorește cu noi este una strânsă, profundă, de totală dependență; o relație permanentă, nu sezonieră. Isus nu vrea să ne fie Domn doar când dăm de greu și suferim, ci dorește să rămânem în El și El în noi, tot timpul.
Apostolul Pavel ne arată cât de important este să ne rugăm pentru cunoașterea tot mai profundă a voii Domnului, ca să putem avea toată înțelepciunea și priceperea de care avem nevoie. Când trăim într-un mod plăcut Lui Dumnezeu, identificăm și respingem mai ușor minciunile diavolului și vom putea fi mult mai fericiți.
- Coloseni 1:9b-12 ... nu încetăm să ne rugăm pentru voi şi să cerem să vă umpleţi de cunoştinţa voiei Lui, în orice fel de înţelepciune şi pricepere duhovnicească; pentru ca astfel să vă purtaţi într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiţi plăcuţi în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune şi crescând în cunoştinţa lui Dumnezeu, întăriţi cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare cu bucurie, mulţumind Tatălui, care v-a învrednicit să aveţi parte de moştenirea sfinţilor, în lumină.
În concluzie, sursa celei mai mari fericiri este să ne golim de poftele lumești și să ne rugăm Domnului să ne umple de cunoștința voii Lui, în toate domeniile vieții. Doar așa vom putea trăi pe placul Lui Dumnezeu și aceasta este sursa adevăratei fericiri. Toți avem parte de îndoieli, frustrări, temeri, eșecuri, păcate, regrete, răutăți din partea semenilor, pierderea celor dragi, atacuri ale celui rău, boli, lipsuri, etc. Dar dacă alegem să facem voia Domnului, Duhul Sfânt ne va ajuta să avem atitudinea și comportamentul corect, indiferent de situație. El ne va întări dându-ne toată puterea de care avem nevoie ca să răbdăm cu bucurie încercările prin care trecem, mulțumind Domnului pentru viitorul minunat care ne așteaptă în ceruri alături de El, pentru veșnicie! Când căutăm succesul în termenii lumii și dorim să le facem pe plac oamenilor cu orice preț, nu vom putea fi niciodată fericiți. Dar cu cât trăim mai mult pe placul lui Dumnezeu, cu atât mai mult ne va binecuvânta și proteja, și vom fi mai fericiți!
VERSETE BIBLICE DESPRE FERICIRE
Deuteronomul 30:9-10 Domnul Dumnezeul tău te va umple de bunătăţi, făcând să propăşească tot lucrul mâinilor tale, rodul trupului tău, rodul turmelor tale şi rodul pământului tău, căci Domnul Se va bucura din nou de fericirea ta, cum se bucura de fericirea părinţilor tăi, dacă vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău, păzind poruncile şi rânduielile Lui, scrise în cartea aceasta a legii, dacă te vei întoarce la Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău.
2 Cronici 6:41 Acum, Doamne Dumnezeule, scoală-Te, vino la locul Tău de odihnă, Tu şi chivotul măreţiei Tale. Preoţii Tăi, Doamne Dumnezeule, să fie îmbrăcaţi cu mântuirea, şi preaiubiţii Tăi să se bucure de fericire!
Estera 8:16-17 Pentru iudei nu era decât fericire şi bucurie, veselie şi slavă. În fiecare ţinut şi în fiecare cetate, pretutindeni unde ajungeau porunca împăratului şi hotărârea lui, au fost între iudei bucurie şi veselie, ospeţe şi zile de sărbătoare. Şi mulţi oameni dintre popoarele ţării s-au făcut iudei, căci îi apucase frica de iudei.
Iov 8:6 „dacă eşti curat şi fără prihană, atunci, negreşit, El va veghea asupra ta şi va da înapoi fericirea locuinţei tale nevinovate.”
Iov 22:21 „Împrieteneşte-te dar cu Dumnezeu, şi vei avea pace; te vei bucura astfel iarăşi de fericire.”
Psalmii 4:6 Mulţi zic: „Cine ne va arăta fericirea?” Eu însă zic: „Fă să răsară peste noi lumina Feţei Tale, Doamne!”
Psalmii 16:2 Eu zic Domnului: „Tu eşti Domnul meu, Tu eşti singura mea fericire!”
Psalmii 23:6 Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele şi voi locui în Casa Domnului până la sfârşitul zilelor mele.
Psalmii 25:12-13 Cine este omul care se teme de Domnul? Aceluia Domnul îi arată calea pe care trebuie s-o aleagă. El va locui în fericire şi sămânţa lui va stăpâni ţara.
Psalmii 73:28 Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale.
Psalmii 85:12-13 Domnul ne va da şi fericirea, şi pământul nostru îşi va da roadele. Dreptatea va merge şi înaintea Lui şi-L va şi urma, călcând pe urmele paşilor Lui!
Psalmii 106:3-5 Ferice de cei ce păzesc Legea, de cei ce înfăptuiesc dreptatea în orice vreme! Adu-Ţi aminte de mine, Doamne, în bunăvoinţa Ta pentru poporul Tău! Adu-Ţi aminte de mine şi dă-i ajutorul Tău, ca să văd fericirea aleşilor Tăi, să mă bucur de bucuria poporului Tău şi să mă laud cu moştenirea Ta!
Proverbele 13:21 Nenorocirea urmăreşte pe cei ce păcătuiesc, dar cei neprihăniţi vor fi răsplătiţi cu fericire.
Proverbele 16:20 Cine cugetă la Cuvântul Domnului găseşte fericirea şi cine se încrede în Domnul este fericit.
Proverbele 17:20 Cel cu inimă prefăcută nu găseşte fericirea şi cel cu limba stricată cade în nenorocire.
Proverbele 19:8 Cine capătă înţelepciune îşi iubeşte sufletul; cine păstrează priceperea găseşte fericirea.
Proverbele 28:10 Cine rătăceşte pe oamenii fără prihană pe calea cea rea cade în groapa pe care a săpat-o, dar oamenii fără prihană moştenesc fericirea.
Eclesiastul 8:12 Totuşi, măcar că păcătosul face de o sută de ori răul şi stăruieşte multă vreme în el, eu ştiu că fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu şi au frică de El.
Isaia 48:18 O, de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un râu şi fericirea ta, ca valurile mării!
Ieremia 29:7 Urmăriţi binele cetăţii în care v-am dus în robie şi rugaţi-vă Domnului pentru ea, pentru că fericirea voastră atârnă de fericirea ei!’
Ieremia 32:39 Le voi da o inimă şi o cale ca să se teamă de Mine totdeauna, spre fericirea lor şi a copiilor lor după ei.
Romani 4:6-9 Tot astfel şi David numeşte fericit pe omul acela pe care Dumnezeu, fără fapte, îl socoteşte neprihănit. 7 „Ferice”, zice el, „de aceia ale căror fărădelegi sunt iertate şi ale căror păcate sunt acoperite! 8 Ferice de omul căruia nu-i ţine Domnul în seamă păcatul!” 9 Fericirea aceasta este numai pentru cei tăiaţi împrejur sau şi pentru cei netăiaţi împrejur? Căci zicem că lui Avraam credinţa „i-a fost socotită ca neprihănire”.
Romani 5:17 Dacă deci, prin greşeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii vor domni în viaţă prin Acel Unul singur, care este Isus Cristos!)
ALTE ARTICOLE DESPRE FERICIRE ȘI ÎNCURAJARE:
BUCURAȚI-VĂ ÎN DOMNUL IAR ZIC BUCURAȚI-VĂ! - VERSETE BIBLICE
„Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!”
Filipeni 4:4
CEA MAI FERICITĂ VIAȚĂ ESTE REZULTATUL ASCULTĂRII DE VOIA LUI DUMNEZEU
Binecuvântările și beneficiile ascultării de Domnul
CEA MAI FERICITĂ VIAȚĂ ESTE REZULTATUL ASCULTĂRII DE VOIA LUI DUMNEZEU - VERSETE BIBLICE
Versete biblice despre beneficiile vieții trăite în ascultare de Domnul.
FERICIRILE
Să înțelegem importanța fericirilor prin care Isus ne-a învățat cum să trăim viața din abundență în armonie cu Dumnezeu.
DUMNEZEU ESTE O STÂNCĂ PENTRU COPIII SĂI
„Încredeţi-vă în Domnul pe vecie, căci Domnul Dumnezeu este Stânca veacurilor.”
Isaia 26:4
DUMNEZEU NU NE PĂRĂSEȘTE - VERSETE BIBLICE
Ce spune Biblia despre credincioșia Lui Dumnezeu pentru copiii Săi.
ÎNCREDE-TE ÎN DOMNUL
„Da, suflete, încrede-te în Dumnezeu, căci de la El îmi vine nădejdea.”
Psalmii 62:5
ÎNCREDE-TE ÎN DOMNUL ȘI NU RENUNȚA - VERSETE BIBLICE
„Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra”
Psalmii 37:5
ÎNCURAJARE ȘI TĂRIE SPIRITUALĂ - VERSETE BIBLICE
Domnul „mă va ocroti în coliba Lui, în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui şi mă va înălţa pe o stâncă.”
Psalmii 27:5
NU TE TEME ȘI NU TE ÎNGRIJORA - VERSETE BIBLICE
Versete biblice de încurajare care ne îndeamnă să nu ne temem decât de Dumnezeu.
MENIU PRINCIPAL
Copyright © 2020 Carmen Pușcaș. Poate fi folosit pentru studiu biblic oriunde, dar nu pentru a fi tipărit sau folosit pentru profit financiar, în integralitatea lui sau parțial.